Cara Langgan Celcom Unlimited RM35 Sebulan Murah

Hari ni kita nak kongsikan pasal Celcom Unlimited RM35, yang mana merupakan pelan data terbaru dari Celcom yang sangat awesome.

Anda tahu tak, dengan plan ni, Anda akan dapat akses unlimited ke internet dengan hanya RM35 sebulan! Best gila kan?

Takde lagi nak risau pasal quota data habis tengah bulan, lepas tu kena la top-up lagi. Dengan Celcom Unlimited RM35 ni, Anda bolehlah surf internet sepuas-puasnya tanpa perlu risau pasal benda-benda macam tu.

Dan yang lagi best, Celcom ni memang dah terkenal dengan jaringan yang laju dan stabil, so Anda tak perlu risau pasal slow connection atau takde coverage area.

Celcom Unlimited RM35
Celcom Unlimited RM35

Cara Langgan Celcom Unlimited RM35 Sebulan

Untuk dapatkan pakej ni, Anda boleh langgan secara online atau pun pergi ke mana-mana kedai Celcom untuk tukar plan. Senang kan?

Monthly Passes Unlimited Unlimited
Price RM35 RM35
Validity 30 Days 30 Days
High-Speed Data 30GB (5G/4G) Unlimited at 3Mbps
5G Access Free (limited time only) Not Included
VR Content Free Not Included
Cloud Gaming Free 1-month Blacknut Cloud Gaming Not Included
Unlimited Calls Yes Yes
Hotspot Data Not Included Free 3GB
Fair Usage Policy Not Applicable (Fixed High-Speed) 60GB (Unlimited Internet at 512Kbps)
Subscription Code Dial *118*2# Dial *118*2#

Di bawah ni langkah-langkah cara langgan internet Celcom guna Celcom Life App dan kod dial.

Celcom Life App

Cara Langgan Celcom Unlimited

Celcom Life adalah aplikasi rasmi Celcom yang membolehkan pengguna untuk menguruskan akaun dan membeli plan-plan internet secara mudah dan pantas.

Aplikasi ini disediakan oleh Celcom Axiata Berhad dan boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store dan App Store.

Dalam aplikasi Celcom Life, pengguna boleh menguruskan pelbagai urusan berkaitan dengan nombor Celcom pengguna, termasuk semak baki, beli internet Celcom, topup, dan dan banyak lagi.

Bagi Anda yang nak langgan Celcom internet unlimited RM35 sebulan, sila ikuti step berikut:

  1. Muat turun dan pasang aplikasi Celcom Life dari Google Play Store atau App Store.
  2. Buka aplikasi Celcom Life dan log masuk ke akaun Anda.
  3. Selepas Anda berjaya log masuk ke akaun, pilih menu Add-Ons.
  4. Di antara pilihan yang terdapat, pilih Internet.
  5. Pilih pakej data yang Anda mahu langgan. Terdapat pelbagai pilihan pakej data, seperti pakej bulanan, pakej mingguan dan pakej harian.
  6. Selepas memilih pakej data Internet Pass Monthly Unlimited RM35, klik Langgan/Buy dan tunggu sehingga pengesahan berjaya dilakukan.
  7. Selepas pengesahan berjaya, Anda akan menerima notifikasi berjaya melanggan plan data melalui aplikasi Celcom Life.
  8. Selesai.

Dial

Berikut adalah langkah-langkah cara melanggan pakej internet melalui panggilan telefon menggunakan nombor panggilan USSD Celcom *118*2#:

  1. Tekan *118*2# pada telefon Anda dan tekan butang panggilan.
  2. Pilih pilihan Internet Pass di menu yang muncul.
  3. Pilih RM35 Unlimited.
  4. Pilih Subscribe.
  5. Pastikan Anda mempunyai jumlah kredit yang mencukupi sebelum melanggan.
  6. Tunggu sebentar untuk pengesahan dan pengaktifan pakej data Anda.
  7. Anda akan menerima notifikasi melalui SMS yang memberitahu bahawa Anda telah berjaya melanggan pakej data Celcom.

Sekiranya Anda mengalami masalah atau memerlukan bantuan dalam melanggan plan data, Anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan Celcom.